Wpływ diety na trądzik

Wpływ diety na trądzik jest wciąż badany. Co chwile pojawiają się nowe publikacje w czasopismach medycznych, które potwierdzają wpływ poszczególnych produktów na zaostrzenie się zmian skórnych.
Według statystyk większość osób zmagających się z trądzikiem zaobserwowało, że właśnie te produkty powodują pogorszenie stanu skóry:
⁃ orzechy (89,2%)
⁃ Czekolada (89,4%)
⁃ Słodkie wypieki (57,2%)
⁃ Produkty z dużą zawartością tłuszczu (53%)
⁃ Jajka (42,2%)
⁃ Masło i margaryna (21%)
⁃ Mleko, jogurt i ser (22,9%)
⁃ Ostre przyprawy (10%)
Powyższe zdjęcie jest niestety zaprzeczeniem diety trądzikowej 😭 Nie polecamy, choć naprawdę smaczne 🖤

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.